Vinbønderne

Håndelag gennem generationer

Vores vine stammer fra små vingårde, hvor mange af vinstokkene vokser på UNESCO-beskyttede stejle skråning ned mod Rhinen og Mosel. Vinmarkerne er i generationer blevet dyrket af små, lokale vinbønder som skaber vin i  særklasse. Druerne dyrkes, plejes og udvælges med stor stolthed og øje for lige præcis den timing, som skaber de forskellige vine. 

Familien Goswin Lambrich

Langs de stejle, snoede skråninger ved Rhinen ligger vingården Goswin Lambrich. Her har søskendeparret Christiane Lambrich og Mathias Lambrich overtaget forældrenes vingård, som de fører videre med lige dele fokus på at vedligeholde og forny de stolte traditioner. Navnet Goswin Lambrich stammer fra farfaren, der i sin tid opførte vingården.

"

Lambrich er innovativt, ungt men samtidigt utroligt elegant. Det er vine som man ikke har prøvet det før.

"

Goswin Lambrich er en familiedrevet lokal vingård, som har lavet vin gennem adskillige generationer, men for kun tre generationer gjorde farfaren vingården til en forretning. Det var et klogt valg at tage eftersom de fine geografiske forhold og en helt aldeles vidunderlig placering, gør denne vingård helt unik. Stejle marker med masser af skifer og lerjord, præger druerne, og giver dem dens originale mineraler og karakteristiske smag. Samtidig bliver druerne badet i sol igennem hele den lange sommer.

 

For at nå frem til vingården skulle vi køre op ad stejle snoede veje. Efter at have kørt omtrent en time væk fra Koblenz, ankom vi til vores destination. Umiddelbart lignede det en lille forladt provinsby oppe på toppen af de bakker, vi endeløst havde kørt op af.

 

Det tog os yderligere 10 minutter at finde selve vinstedet, da vi ikke kunne finde noget skilt, hvor der stod “Goswin Lambrich”. Vi var ikke sikker på, om vi havde fundet det rigtige sted, da vi trådte ind ad døren til det mørke rum. Vinene stod lidt spredt rundt i det mørke rum, der var meget større, da vi kom rigtigt indenfor, end vi først havde troet. Foran os kunne vi se et aflangt valnødtræsbord, hvor det også stod stablet en masse spændende vine.

 

En ung mand med langt hår stod ved bordet og skulle til at betale for en kasse. Damen bag disken så travl ud, men da kunden gik, blev vi mødt med et venligt smil, da jeg spurgte om det var ”möglich die weine zu probieren?”.

 

Da vi tog derfra, havde jeg en oplevelse af, at vi havde opdaget en skjult lille perle som lå godt gemt væk bag bakkerne ved Mittelrhein.

Familien Toni Müller

I hele 13 generationer har familien værnet om håndværket og kunsten bag det ældgamle håndværk, som skaber de fantastiske vine, Toni Müller er kendt for i lokal området uden for Koblenz. 

"

Toni Müller er Klassisk Tysk vin i højeste klasse – du ved, hvad du får. Og det til langt under handelsprisen.

"

En stolt ældgammel vingård, som været igennem 13 generationers hænder. Siden 1611 har Toni Müller lagt standarden for, hvordan Riesling laves i Mosel, og det gør de med stil. Vinhuset har modtaget adskillige priser fra en rækker tyske vin-komitéer og er blandt top-100 på Tysklands svar på Michelin-vin-guiden.

Efter at have smagt en af Toni Müllers vine på en restaurant i Koblenz havde jeg set meget frem til at besøge at besøge deres vingård og jeg må sige, at de virkelig levede op til alle mine forventningerne. Ejendommen var ældgammel og så ud til at stamme fra 1500-tallet og lignede noget fra Brødrenes Grimms eventyr.

Da vi gik over den stenbelagte gårdsplads og trådte ind ad den gamle port, blev vi mødt af en venlig, men vagtsom schæferhund, som også havde flere år på bagen. Hele atmosfæren virkede meget autentisk og lokal, hvilket var, hvad vi ledte efter.

Da vi trådte ind til i vinbutikken, der var tilknyttet gården, hilste den unge kvinde bag disken på os, og trak automatisk fire glas frem til smagning. Hun snakkede godt engelsk. Vi smagte på de forskellige vine og fik en god introduktion til hver vin, men da den unge dames svigermor kom ind i butikken, blev vi endnu klogere. Svigermoderen var nemlig utrolig vidende om vinene, da både hun og hendes mand stadig var meget involveret i driften af slægtsgården. Damen talte dog udelukkende tysk, så jeg virkelig blev nødt til at anstrenge mig for at forstå, hvad hun fortalte om familien, deres produktion af vin, de unikke jordforhold og de perfekte somre, som gav fantastisk balancerede druer. Det var, som hun sagde, vin i Spitzenklasse.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend