HÅNDELAG GENNEM GENERATIONER
Vinbønderne
Vores vine stammer fra små vingårde, hvor mange af vinstokkene vokser på UNESCO-beskyttede stejle skråning ned mod Rhinen og Mosel. Vinmarkerne er i generationer blevet dyrket af små, lokale vinbønder som skaber vin i særklasse. Druerne dyrkes, plejes og udvælges med stor stolthed og øje for lige præcis den timing, som skaber de forskellige vine.
SNOEDE SKRÅNINGER VED RHINEN
Familien Goswin Lambrich
Langs de stejle, snoede skråninger ved Rhinen ligger vingården Goswin Lambrich. Her har søskendeparret Christiane Lambrich og Mathias Lambrich overtaget forældrenes vingård, som de fører videre med lige dele fokus på at vedligeholde og forny de stolte traditioner. Navnet Goswin Lambrich stammer fra farfaren, der i sin tid opførte vingården.

GOSWIN LAMBRICH
Lambrich er innovativt, ungt men samtidigt utroligt elegant. Det er vine som man ikke har prøvet det før.
Goswin Lambrich er en familiedrevet lokal vingård, som har lavet vin gennem adskillige generationer, men for kun tre generationer gjorde farfaren vingården til en forretning. Det var et klogt valg at tage eftersom de fine geografiske forhold og en helt aldeles vidunderlig placering, gør denne vingård helt unik. Stejle marker med masser af skifer og lerjord, præger druerne, og giver dem dens originale mineraler og karakteristiske smag. Samtidig bliver druerne badet i sol igennem hele den lange sommer.
For at nå frem til vingården skulle vi køre op ad stejle snoede veje. Efter at have kørt omtrent en time væk fra Koblenz, ankom vi til vores destination. Umiddelbart lignede det en lille forladt provinsby oppe på toppen af de bakker, vi endeløst havde kørt op af.
Det tog os yderligere 10 minutter at finde selve vinstedet, da vi ikke kunne finde noget skilt, hvor der stod “Goswin Lambrich”. Vi var ikke sikker på, om vi havde fundet det rigtige sted, da vi trådte ind ad døren til det mørke rum. Vinene stod lidt spredt rundt i det mørke rum, der var meget større, da vi kom rigtigt indenfor, end vi først havde troet. Foran os kunne vi se et aflangt valnødtræsbord, hvor det også stod stablet en masse spændende vine.
En ung mand med langt hår stod ved bordet og skulle til at betale for en kasse. Damen bag disken så travl ud, men da kunden gik, blev vi mødt med et venligt smil, da jeg spurgte om det var ”möglich die weine zu probieren?”.
Da vi tog derfra, havde jeg en oplevelse af, at vi havde opdaget en skjult lille perle som lå godt gemt væk bag bakkerne ved Mittelrhein.
KLASSISK TYSK VIN I SPITZENKLASSE
Familien Toni Müller
I hele 13 generationer har familien værnet om håndværket og kunsten bag det ældgamle håndværk, som skaber de fantastiske vine, Toni Müller er kendt for i lokal området uden for Koblenz.

TONI MÜLLER
Toni Müller er Klassisk Tysk vin i højeste klasse – du ved, hvad du får. Og det til langt under handelsprisen.
En stolt ældgammel vingård, som været igennem 13 generationers hænder. Siden 1611 har Toni Müller lagt standarden for, hvordan Riesling laves i Mosel, og det gør de med stil. Vinhuset har modtaget adskillige priser fra en rækker tyske vin-komitéer og er blandt top-100 på Tysklands svar på Michelin-vin-guiden.
Efter at have smagt en af Toni Müllers vine på en restaurant i Koblenz havde jeg set meget frem til at besøge at besøge deres vingård og jeg må sige, at de virkelig levede op til alle mine forventningerne. Ejendommen var ældgammel og så ud til at stamme fra 1500-tallet og lignede noget fra Brødrenes Grimms eventyr.
Da vi gik over den stenbelagte gårdsplads og trådte ind ad den gamle port, blev vi mødt af en venlig, men vagtsom schæferhund, som også havde flere år på bagen. Hele atmosfæren virkede meget autentisk og lokal, hvilket var, hvad vi ledte efter.
Da vi trådte ind til i vinbutikken, der var tilknyttet gården, hilste den unge kvinde bag disken på os, og trak automatisk fire glas frem til smagning. Hun snakkede godt engelsk. Vi smagte på de forskellige vine og fik en god introduktion til hver vin, men da den unge dames svigermor kom ind i butikken, blev vi endnu klogere. Svigermoderen var nemlig utrolig vidende om vinene, da både hun og hendes mand stadig var meget involveret i driften af slægtsgården.
Damen talte dog udelukkende tysk, så jeg virkelig blev nødt til at anstrenge mig for at forstå, hvad hun fortalte om familien, deres produktion af vin, de unikke jordforhold og de perfekte somre, som gav fantastisk balancerede druer. Det var, som hun sagde, vin i Spitzenklasse.
INNOVATIV VINPRODUCENT
Familien Hemer
Weingut Hemer blev stiftet i 1902, og i dag er det brødrende Stefan og Andreas Hemer, der med deres familier, styrer gården. Med denne generation er vinhuset blevet transformeret fra en klassisk producent til en af de mest fremtrædende økologiske vinproducenter i Rheinhessen. De har modtaget stor anderkendelse for deres vine, og har i den sammenhæng også været udsendt på ZDF.

WEINGUT HEMER
Weingut Hemer skubber rammerne for bæredygtig vin i Rheinhessen
Lidt hengemt i en lille landsby tæt placeret ved Worms, en af de ældste byer i Nordeuropa, finder man Weingut Hemer. Da vi fandt dem, havde vi kørt noget modløste rundt i Rheinhessen, da de fleste vinsteder var lukket grundet Corona. Det tog da også lidt gåpåmod at banke på dørene til de forskellige vinhuse, for at smage på de eftertragtede dråber.
Da vi trådte ind på Hemers gård, blev vi mødt af medejeren, Gaby Hemer, som introducede os til deres vinlokale. Her blev der smagt på alt fra naturvin til vin på “ølflaske”. Det var en overaskende positiv oplevelse, vi fik, da vi næsten havde følelsen af at byen var lukket.
Hemer er uden tvivl en af de mest innovative vinproducenter, der eksisterer i Rheinhessen, og har modtaget flere priser for deres vine. De er certificeret som en vegansk- og økologisk vinproducent, og har et udviklingsprogram kørende med den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landsdistrikter, der er samfinansieret af den tyske stat og føderale regering til udvikling af økologisk landbrug.
Byd velkommen til Hemer.
ØKOLOGISK VINBRUG
Weingut Weinreich
Weingut Weinreich er en familievingård, drevet af de to brødre Marc og Jan. Weinreich har til sæde i vindistriktet Rheinhessen omkring Wonnegau.

WEINREICH
Vinene er skabt i sammenspil med sine naturlige omgivelser og druernes naturlige karakteristika.
Vinene er skabt i sammenspil med sine naturlige omgivelser og druernes naturlige karakteristika. Således kan terroir og Weinreichs vinfilosofi tydeligt smages i glasset. I deres stræben på at lave fantastiske vin, har de valgt at koncentrere sig om et lille udvalg med fokus på færre druer.
ØKOLOGISK VINBRUG
VDP Weingut Kranz
En ægte familievirksomhed, hvor chefen stadig kender sine vinstokke og elsker at arbejde med og blandt dem. Ud fra et typisk pfalzisk “blandet landbrug” grundlagde forældre og bedsteforældre vingården. Med flid, solidt håndværk og en god portion idealisme arbejdede de sig målrettet op til at blive en af de førende vinproducenter i Pfalz.

VDP KRANZ
De er en del af foreningen VDP. VDP-Ørnen forener omkring 200 af Tysklands fineste vingårde.Hver gang denne ørn pryder halsen på en vinflaske, lover den, at vinen indeni er af allerhøjeste kvalitet! Desuden er de økologisk certificeret.
Vin laves af druer … Kranz stræber efter at skabe vine, der er unikke, autentiske, holdbare og ligetil. For dem er jord den vigtigste grundsten. Den udgør fundamentet, hvor deres vinstokke slår rod. Derfor lægger de stor vægt på at plante de rette vinstokke i de rette jordområder. I deres mangfoldige jordtyper har hver vinstok fundet sit perfekte hjem.
ØKOLOGISK VINBRUG
VDP Graf Adelmann
VDP vingård, der hører til i vinregionen Württemberg, i det sydlige af Tyskland. Vingården er ejet af greven Felix Adelmann, som har overtaget den fra sin far. Vingården er egentligt et slot, Burg Schaubeck, med en stor smuk have til. Vingården har stor fokus på rødvine og fadbrug, og var med til at genindføre brugen af fade i en periode, hvor de fleste tyske vinbønder afveg fra det. Vingården er økologisk og desuden medlem af den tyske vinforening VDP.

VDP GRAF ADELMANN
De er en del af foreningen VDP. VDP-Ørnen forener omkring 200 af Tysklands fineste vingårde.Hver gang denne ørn pryder halsen på en vinflaske, lover den, at vinen indeni er af allerhøjeste kvalitet! Desuden er de økologisk certificeret.
Stil for hvid: med passende brug af egefad. Rød kan være muskuløs, men aldrig uden hjerne. Med andre ord: elegance trumfer ren kraft.
Graf Adelmann stræber efter at skabe vine af høj kvalitet og med en unik karakter, uden at efterligne fremmede stilarter eller andre regioner. De har for længst besluttet at sætte elegance og kompleksitet over rå kraft eller “høj volumen.” Når det bliver for larmende, går de stille nuancer tabt. Drikkeglæde er nøgleordet – selv den anden flaske skal stadig smage godt. Tunge vine, der mætter hurtigt, finder man sjældent hos dem.
MOSEL VINGÅRD
Weingut Immich-Anker
Ved den lille by Enkirch i Mosel finder man vingården Immich-Anker. Familien har dyrket vin siden 1425. Immich-familien er faktisk en af de ældste vinproducerende familier i Tyskland. Nu er den drevet af 17. generation Daniel Immich.
Med sine 3,5 hektar er det en lille vingård, som har dedikeret sig til Riesling-druesorten.

Weingut Immich-Anker
Daniel S. Immich, født i 1980, besluttede at gå i lære som vinmager, mens han studerede engelsk, tysk, erhvervsøkonomi og politik i 2007, som han gennemførte på Clüsserath-Weiler/Trittenheim og på Bischöfliche Weingütern Wiltingen (Saar) og Trier (Mosel). Derefter blev han uddannet som statscertificeret tekniker inden for vindyrkning og ønologi og var den bedste i sin klasse. Han overtog officielt vingården i 2009.
Alle vine og mousserende vine er veganske. Vingården har været insektmiddelfri siden 1985 og praktiserer miljøvenlig vindyrkning på stejle skråninger. Takket være sit eget solcelleanlæg sparer vingården omkring 20 tons CO2 og producerer selv al den elektricitet, der er nødvendig for at lave vin.
BIODYNAMISK VINGÅRD
Frank John
Ved den lille by Enkirch i Mosel finder man vingården Immich-Anker. Familien har dyrket vin siden 1425. Immich-familien er faktisk en af de ældste vinproducerende familier i Tyskland. Nu er den drevet af 17. generation Daniel Immich.
Med sine 3,5 hektar er det en lille vingård, som har dedikeret sig til Riesling-druesorten.

Frank John
I 2002 købte vi Hirschhorner Hof, en tidligere Tiendehus og kirke ejendom. Med stor sans for detaljer, energi og udholdenhed renoverede vi den 400 år gamle renæssancebygning med den imponerende krydshvælvede kælder. Gården stråler nu i ny pragt. Siden 2003 har vi drevet vores familievirksomhed her sammen med vores to børn Sebastian og Dorothea: vingården Hirschhorner Hof, tro mod mottoet: »Store vine af den gamle skole«.
Inspireret af arbejdet med traditionelle vinifikationsmetoder og forarbejdningsteknikker lykkes det os at producere elegante vine, der er rige på finesse. De kombinerer balance, legesyge med mineralitet, styrke og fylde. For at opnå dette er det vigtigt, at der kun anvendes de bedste, håndplukkede druer fra økologisk, dynamisk dyrkning. Det kræver ofte flere høstår. Minimalistisk arbejde i kælderen og lang lagring på træfade resulterer i sunde og afbalancerede vine med stort lagringspotentiale.