Skip to content

HÅNDELAG GENNEM GENERATIONER

Vinbønderne

Vores vine stammer fra små vingårde, hvor mange af vinstokkene vokser på UNESCO-beskyttede stejle skråning ned mod Rhinen og Mosel. Vinmarkerne er i generationer blevet dyrket af små, lokale vinbønder som skaber vin i  særklasse. Druerne dyrkes, plejes og udvælges med stor stolthed og øje for lige præcis den timing, som skaber de forskellige vine.

SNOEDE SKRÅNINGER VED RHINEN

Familien Goswin Lambrich

Langs de stejle, snoede skråninger ved Rhinen ligger vingården Goswin Lambrich. Her har søskendeparret Christiane Lambrich og Mathias Lambrich overtaget forældrenes vingård, som de fører videre med lige dele fokus på at vedligeholde og forny de stolte traditioner. Navnet Goswin Lambrich stammer fra farfaren, der i sin tid opførte vingården.

Goswin Lambrich

GOSWIN LAMBRICH

Lambrich er innovativt, ungt men samtidigt utroligt elegant. Det er vine som man ikke har prøvet det før.

Goswin Lambrich er en familiedrevet lokal vingård, som har lavet vin gennem adskillige generationer, men for kun tre generationer gjorde farfaren vingården til en forretning. Det var et klogt valg at tage eftersom de fine geografiske forhold og en helt aldeles vidunderlig placering, gør denne vingård helt unik. Stejle marker med masser af skifer og lerjord, præger druerne, og giver dem dens originale mineraler og karakteristiske smag. Samtidig bliver druerne badet i sol igennem hele den lange sommer.

For at nå frem til vingården skulle vi køre op ad stejle snoede veje. Efter at have kørt omtrent en time væk fra Koblenz, ankom vi til vores destination. Umiddelbart lignede det en lille forladt provinsby oppe på toppen af de bakker, vi endeløst havde kørt op af.

Det tog os yderligere 10 minutter at finde selve vinstedet, da vi ikke kunne finde noget skilt, hvor der stod “Goswin Lambrich”. Vi var ikke sikker på, om vi havde fundet det rigtige sted, da vi trådte ind ad døren til det mørke rum. Vinene stod lidt spredt rundt i det mørke rum, der var meget større, da vi kom rigtigt indenfor, end vi først havde troet. Foran os kunne vi se et aflangt valnødtræsbord, hvor det også stod stablet en masse spændende vine.

En ung mand med langt hår stod ved bordet og skulle til at betale for en kasse. Damen bag disken så travl ud, men da kunden gik, blev vi mødt med et venligt smil, da jeg spurgte om det var ”möglich die weine zu probieren?”.

Da vi tog derfra, havde jeg en oplevelse af, at vi havde opdaget en skjult lille perle som lå godt gemt væk bag bakkerne ved Mittelrhein.

KLASSISK TYSK VIN I SPITZENKLASSE

Familien Toni Müller

I hele 13 generationer har familien værnet om håndværket og kunsten bag det ældgamle håndværk, som skaber de fantastiske vine, Toni Müller er kendt for i lokal området uden for Koblenz.

Toni Müller

TONI MÜLLER

Toni Müller er Klassisk Tysk vin i højeste klasse – du ved, hvad du får. Og det til langt under handelsprisen.

En stolt ældgammel vingård, som været igennem 13 generationers hænder. Siden 1611 har Toni Müller lagt standarden for, hvordan Riesling laves i Mosel, og det gør de med stil. Vinhuset har modtaget adskillige priser fra en rækker tyske vin-komitéer og er blandt top-100 på Tysklands svar på Michelin-vin-guiden.

Efter at have smagt en af Toni Müllers vine på en restaurant i Koblenz havde jeg set meget frem til at besøge at besøge deres vingård og jeg må sige, at de virkelig levede op til alle mine forventningerne. Ejendommen var ældgammel og så ud til at stamme fra 1500-tallet og lignede noget fra Brødrenes Grimms eventyr.

Da vi gik over den stenbelagte gårdsplads og trådte ind ad den gamle port, blev vi mødt af en venlig, men vagtsom schæferhund, som også havde flere år på bagen. Hele atmosfæren virkede meget autentisk og lokal, hvilket var, hvad vi ledte efter.

Da vi trådte ind til i vinbutikken, der var tilknyttet gården, hilste den unge kvinde bag disken på os, og trak automatisk fire glas frem til smagning. Hun snakkede godt engelsk. Vi smagte på de forskellige vine og fik en god introduktion til hver vin, men da den unge dames svigermor kom ind i butikken, blev vi endnu klogere. Svigermoderen var nemlig utrolig vidende om vinene, da både hun og hendes mand stadig var meget involveret i driften af slægtsgården.

Damen talte dog udelukkende tysk, så jeg virkelig blev nødt til at anstrenge mig for at forstå, hvad hun fortalte om familien, deres produktion af vin, de unikke jordforhold og de perfekte somre, som gav fantastisk balancerede druer. Det var, som hun sagde, vin i Spitzenklasse.

INNOVATIV VINPRODUCENT

Familien Hemer

Weingut Hemer blev stiftet i 1902, og i dag er det brødrende Stefan og Andreas Hemer, der med deres familier, styrer gården. Med denne generation er vinhuset blevet transformeret fra en klassisk producent til en af de mest fremtrædende økologiske vinproducenter i Rheinhessen. De har modtaget stor anderkendelse for deres vine, og har i den sammenhæng også været udsendt på ZDF.

Vinhuset Weingut Hemer

WEINGUT HEMER

Weingut Hemer skubber rammerne for bæredygtig vin i Rheinhessen

Lidt hengemt i en lille landsby tæt placeret ved Worms, en af de ældste byer i Nordeuropa, finder man Weingut Hemer. Da vi fandt dem, havde vi kørt noget modløste rundt i Rheinhessen, da de fleste vinsteder var lukket grundet Corona. Det tog da også lidt gåpåmod at banke på dørene til de forskellige vinhuse, for at smage på de eftertragtede dråber.

Da vi trådte ind på Hemers gård, blev vi mødt af medejeren, Gaby Hemer, som introducede os til deres vinlokale. Her blev der smagt på alt fra naturvin til vin på “ølflaske”. Det var en overaskende positiv oplevelse, vi fik, da vi næsten havde følelsen af at byen var lukket.

Hemer er uden tvivl en af de mest innovative vinproducenter, der eksisterer i Rheinhessen, og har modtaget flere priser for deres vine. De er certificeret som en vegansk- og økologisk vinproducent, og har et udviklingsprogram kørende med den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landsdistrikter, der er samfinansieret af den tyske stat og føderale regering til udvikling af økologisk landbrug.

Byd velkommen til Hemer.

ØKOLOGISK VINBRUG

Weingut Weinreich

Weingut Weinreich er en familievingård, drevet af de to brødre Marc og Jan. Weinreich har til sæde i vindistriktet Rheinhessen omkring Wonnegau.

Weingut Weinreich er en vingård, drevet af de to brødre Marc og Jan

WEINREICH

Vinene er skabt i sammenspil med sine naturlige omgivelser og druernes naturlige karakteristika.

Weingut Weinreich er en familievingård, drevet af de to brødre Marc og Jan. Weinreich har til sæde i vindistriktet Rheinhessen omkring Wonnegau.
Da de overtog vingården fra deres forældre i 2009, valgte de at gøre vinbruget økologisk og følgende har de valgt at fokusere på at skabe fantastiske naturvine.

Vinene er skabt i sammenspil med sine naturlige omgivelser og druernes naturlige karakteristika. Således kan terroir og Weinreichs vinfilosofi tydeligt smages i glasset. I deres stræben på at lave fantastiske vin, har de valgt at koncentrere sig om et lille udvalg med fokus på færre druer.

Back To Top